Używamy plików cookies by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz by pliki cookies były zapisywane na twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Spróbuj naszego

świeżego jedzenia

Świeże jedzenie, przygotowane ze starannie wyselekcjonowanych produktów, jest smaczne i pełne wartościowych składników. W Green Caffè Nero przygotowujemy jedzenie w kuchniach naszych kawiarni z wysokiej jakości produktów, takich jakich używamy w domu.

Przejrzyj menu

Lokalne produkty


Codziennie rano, wybieramy najlepsze lokalne produkty i z nich przygotowujemy pyszne jedzenie do naszych kawiarni. Wszyscy w Green Caffè Nero używają najwyższej jakości produktów i składników by przygotować jedzenie, które smakuje wybornie.

Ja i mój zespół nie wierzymy w etykiety typu: „najlepiej spożyć do dnia…”. My mówimy: „dzisiaj przygotowane, dzisiaj zjedzone” – stwierdza szef kuchni Wojtek Klimczak

Nasze jedzenie


Wszystkie nasze potrawy przygotowujemy sami, według przepisów stworzonych specjalnie dla Green Caffè Nero. W naszej ofercie znajdziecie bagietki, kisze, ciabatty, pyszne ciasta i ciastka. Staramy się na bieżąco wprowadzać ciekawe nowości. Dwa razy w miesiącu pojawiają się nowe ciasta i nowe kisze, co miesiąc nowe sandwicze. Z zainteresowaniem słuchamy klientów, którzy dzielą się z nami swoimi przepisami na najlepszą kanapkę lub ulubione ciasto. Jeżeli nowości smakują klientom, mają szansę wejść na stałe do naszego menu.

Pieczywo

Nie ma nic przyjemniejszego od zapachu i smaku świeżego pieczywa (poza zapachem i smakiem świeżej kawy oczywiście!). W Green Caffè Nero na bieżąco, wielokrotnie w ciągu dnia, wypiekamy bagietki i ciabatty, ziarniste lub na naturalnym zakwasie.

Bariści zostali specjalnie przeszkoleni, aby bagietka była chrupiąca na zewnątrz, a miękka i lekka w środku bagietki. Po prostu najlepsza.

Sery

Jesteśmy z tego znani, że odkrywamy lokalne produkty . Dlatego używamy, między innymi, regionalnego sera korycińskiego. Nazwa pochodzi od miasta Korycin, w którym ser jest produkowany. Jest naprawdę wyjątkowy.

Wędliny

Używamy różnych rodzajów wędlin, w tym kindziuka, który ma niepowtarzalny smak i aromat dzięki procesowi, jakiemu jest poddawany: najpierw suszony a potem wędzony. Jest to tradycyjny wyrób litewski doprawiany aromatycznymi przyprawami. W naszych kanapkach wykorzystujemy także szynkę parmeńską i polską, od lokalnych producentów. Sami pieczemy rostbef i indyki, które następnego dnia trafiają do kawiarnianych kanapek.

Nasze jedzenie