Wyjątkowy
Ręcznie skomponowany

Przewiń po więcej
Odkryj

Winter Blend

Przy tworzeniu tegorocznej limitowanej edycji Winter Blend sięgnęliśmy po najwyższej jakości sezonowe kawy z całego świata. Współpracując bezpośrednio z naszymi partnerami, plantatorami kawy, degustowaliśmy wiele ziaren i tworzyliśmy dziesiątki wersji, zanim wybraliśmy idealną kawę na ten wyjątkowy zimowy czas. Kawa z nutami owoców leśnych, jagód, orzeźwiającej pomarańczy, ciemnej czekolady i migdałów.

Czy to idealna sezonowa mieszanka?

Bardzo prawdopodobne.

Zimowa
Kawa Sezonowa
Nuty smakowe owoce leśne, pomarańcze, ciemna czekolada i migdały
Gatunek 100% Arabica
Pochodzenie Brazylia, Salwador i Kenia
Obróbka ziaren myta i naturalna
Wypalenie średnie
  • BRAZYLIA

    Fazenda Pinhal

    Położona we wzgórzach Sul de Minas w Brazylii, plantacja Fazenda Pinhal produkuje wyjątkową kawę obrabianą naturalnie, z nutami prażonych orzechów laskowych, karmelu, czekolady oraz ze zrównoważoną, jasną i gładką kwasowością. Uprawiana na dużych wysokościach i suszona na słońcu do uzyskania perfekcyjnego smaku. Jej głęboki i pełny profil smakowy tworzą fundament naszego Winter Blend. Rodzina Gabarra już od sześciu pokoleń prowadzi plantację i wykorzystuje do tego odnawialne źródła energii, z poszanowaniem do natury.

  • SALWADOR

    La Esperanza

    Na położonej w pobliżu Parku Narodowego El Boquerón w Salwadorze farmie La Esperanza uprawiana jest w zacienieniu wyjątkowa kawa. Kultywowane są na niej klasyczne odmiany Bourbon i Pacas. Zrównoważone praktyki uprawy, wulkaniczna gleba, staranny ręczny zbiór i połączenie obróbki mytej i naturalnej pozwalają uzyskać wyjątkowy napar, którego naturalna słodycz, nuty miodu i okrągłe body idealnie balansują nasz Winter Blend.

  • KENIA

    Kenya AA

    Uprawiana na Centralnych Wyżynach Kenii wokół Kiambu, kawa Kenya AA słynie z intensywnych smaków czarnej porzeczki i wyrazistej, zbalansowanej kwasowości. Zbierane są tylko w pełni dojrzałe owoce, a plantatorzy łączą wielopokoleniowe doświadczenie ze zrównoważonymi praktykami uprawy. W pełni myta dla klarowności i lekkości, daje zawsze wyjątkową filiżankę, która wzbogaca Winter Blend.

Tworzenie idealnej mieszanki

Mieszanki tworzy się łącząc wybrane kawy z różnych miejsc, aby uzyskać unikatowy balans smaków i aromatów, którego nie znajdziemy w pojedynczych kawach jednorodnych pochodzących z jednej plantacji. Mieszanka może być stworzona z dopasowaniem do konkretnej metody parzenia, np. kawa przelewowa lub espresso, albo by pasowała do określonych potraw lub pory roku. Tworzenie zimowej mieszanki jest jednym z najbardziej fascynujących (i radosnych!) zadań, ponieważ okres świąteczny wywołuje moc wspaniałych wspomnień.

"Jedną z największych przyjemności, jakie mamy jako palacze kawy, jest eksplorowanie sztuki blendowania; łączenie kilku kaw, aby wydobyć unikalne smaki i stworzyć zbalansowaną kawę, która jest naprawdę wyjątkowa."

Santiago Barahona, Szef działu pozyskiwania kawy

Use of Cookies